Het beheren van een rij werkt net even anders dan bij een blok. Omdat een rij altijd over de hele breedte van een website wordt getoond en vaak erg hoog is, soms bijna beeldvullend, is het lastig om deze met drag en drop (klikken en slepen) te beheren.

Verplaatsen

Bij een blok ben je gewend dat er een drag en drop icoontje staat om deze te verplaatsen, maar met een rij werkt dit anders. Selecteer eerst de rij die je wilt verplaatsen en klik vervolgens op de drie witte puntjes naast het woord “Rij”. Er zal nu een menu opvouwen waar een aantal opties in staan. Door op “Verplaats omhoog” te klikken verplaats je deze hele rij inclusief kolommen een plek omhoog en “Verplaats omlaag” doet het tegenovergestelde.

Beheren van rijen afbeelding 2

Verwijderen

Ook het verwijderen van een rij staat op een andere plek dan het verwijderen van een blok. In hetzelfde menu staat onderaan de knop 'verwijderen'. Als je hier op klikt zal de hele rij worden verwijderd inclusief kolommen.

Beheren van rijen afbeelding 4

Stijl kopieren

Stel je hebt een rij gemaakt met bijvoorbeeld de juiste achtergrondafbeelding en je wilt deze stijl ook gebruiken op een andere pagina dan kan dit eenvoudig door de stijl te kopiëren. Selecteer eerst de rij die al goed is en klik vervolgens op de drie witte puntjes en daarna op kopiëren. Selecteer nu de rij waarvan de stijl nog niet goed is en klik ook op de drie witte puntjes en vervolgens op plakken. Houd er wel rekening mee dat alleen de stijl gekopieerd wordt en dus niet de kolommen en blokken in de rij.

Beheren van rijen afbeelding 6

Sneltoets

Er is ook een snellere manier om de stijl te kopiëren. Klik op de rij waar de stijl naar toe gekopieerd moet worden. Houd vervolgens de toetsen ctrl + alt ingedrukt en klik en de rij met de juiste stijl. Je zult zien dat de stijl nu automatisch wordt overgenomen. Dit werkt overigens ook bij een blok.

Gerelateerde blogposts
die je misschien interessant vindt.
Over Bram Wiepjes
Bram Wiepjes

Kritisch en met een analytische blik ontwikkelt Bram aan de Letstart applicatie en beheert hij de servers. Gebruikmakend van de nieuwste technieken van Django en Angular.js optimaliseert hij de werking van Letstart en met behulp van testdriven development, continuous integration en continuous delivery garandeert hij altijd een stabiel snel platform voor onze klanten.

Meteen starten.

Wil je ook gebruik maken van de krachtigste oplossing om zelf je site te bouwen? Meld je dan meteen aan, je kunt het op elk moment weer stopzetten!

Of meld je eenvoudig aan met je Social Media account.

Als je op aanmelden klikt ga je akkoord met onze algemene voorwaarden