Updates maand september en oktober door Fidel Lopes - 2 november 2016

Nu de eerste maanden van Letstart achter ons liggen hebben wij van onze gebruikers nuttige informatie en tips gekregen. Enkele hiervan zijn reeds verwerkt in de tool. Heb jij ook een tip? Mail ons dan op info@letstart.nl zodat wij hier wat mee kunnen doen.

De nieuwe functies die in September en Oktober zijn verwerkt hebben de tool nog gebruiksvriendelijker, completer en sneller in gebruik gemaakt. In dit blog leggen wij deze even kort aan je uit.

Blokken

Deze twee maanden zijn er alweer twee nieuwe blokken toegevoegd aan het systeem. De “box block” en het Google Maps blok. Om met die eerste te beginnen; dit blok zorgt ervoor dat je meerdere blokken visueel kan combineren of dat je een achtergrond kan geven aan een individueel blok in de tool. Stel je hebt een drietal blokken en wilt daar een lijn omheen zetten welke dient als kader voor deze blokken of alleen dit stukje een achtergrond geven dan is het “box block” hiervoor de oplossing.

Updates maand september en oktober afbeelding 2

Bovenstaand is te zien hoe je dit nieuwe blok kan toepassen in jouw website. Je selecteert het boxblok en plaatst hier vervolgens de gewenste blokken in. Vervolgens selecteer je het boxblok en kan je deze in het linkermenu voorzien van de gewenste styling of randen. Leuk is om eens door de vooraf geselecteerde patronen te scrollen, wellicht zit er wat leuks voor je tussen?

Google Maps blok.

In de eerste maand dat wij live waren kregen wij als eerste te horen dat onze gebruikers de mogelijkheid misten om een Google Maps kaart toe te voegen aan hun contactpagina. Onze developers hebben dus in de afgelopen periode dit blok geprogrammeerd en nu is het mogelijk om de contactpagina (of elke andere pagina waar je hem wenst) het Google maps blok toe te voegen. Jouw website bezoekers kunnen dus in 1 oogopslag zien waar jouw bedrijf, event of locaties zijn!

Templates

Er zijn deze maanden weer drie templates aan het palet toegevoegd. Voor de hoveniers die gebruik maken of willen maken van Letstart hebben wij het template “Gardener” , dit template is te herkennen aan de groene stijl. In het voorbeeld hebben wij niet alleen de kleur groen veel terug laten komen maar ook met het beeldmateriaal aangegeven dat het template geschikt is voor hoveniers.

Updates maand september en oktober afbeelding 4

Naast het "Gardener" template zijn ook het “Icecream” en “Video Production” template ontworpen en klaargezet voor gebruik in Letstart.

Tutorials

Letstart is heel simpel maar soms is het wel handig als er een filmpje is die je net even wat verder helpt. Daarom hebben wij bij Letstart onze tutorials, deze maand is er weer een extra tutorial bijgekomen. Vanaf nu kan je met de nieuwste tutorial direct zien hoe je heel simpel en snel jouw rijen kan beheren. Mocht je een tutorial missen, laat het ons weten!

Undo – Redo functie

De undo – redo functie was een functie waar wij al een tijdje over aan het nadenken waren. Deze functie zorgt ervoor dat alles wat je doet in de editor (M.u.v. Teksten die je invoert in het template) tot 25 stappen terug kan laten gaan. Hierdoor kan je dus zonder problemen iets proberen in jouw website. Mocht je dit achteraf niet mooi vinden dan kan je dus altijd weer terug. Ben je terug (Undo) gegaan maar blijkt dat het wellicht toch wel een goed idee was, gebruik je de Redo functie en kan je weer 25 stappen vooruit.

Updates maand september en oktober afbeelding 6

Stijl opslaan en laden

Je hebt minuten geknutseld aan een mooie stijl voor jouw Letstart blok en wilt deze doorzetten naar meerdere plekken in de site. Het is dan heel vervelend als je iedere keer dit blok precies opnieuw moet maken. Om dit op te lossen hebben wij een functie gemaakt die ervoor zorgt dat je de stijl van een blok kan opslaan en kan kopiëren. Het opslaan van de stijl gaat vrij simpel door op de opties (drie puntjes) te klikken en opslaan te kiezen. Het systeem weet dan precies welk blok je aan het opslaan bent en geeft de opgeslagen optie dan ook alleen terug wanneer je kiest voor dit blok. Bekijk hieronder in de korte animatie hoe je de stijl kan opslaan en weer kan oproepen wanneer je deze nodig hebt.

Updates maand september en oktober afbeelding 8
Gerelateerde blogposts
die je misschien interessant vindt.
Over Fidel Lopes
Fidel Lopes

Als partner binnen Letstart is Fidel erg gesteld op blije klanten, cijfertjes en statistieken. Hij weet een fijne balans te vinden tussen de menselijke kant en de zakelijke kant van een project. Hij bewaart het overzicht en ondersteunt de klanten en medewerkers van Letstart waar nodig.

Meteen starten.

Wil je ook gebruik maken van de krachtigste oplossing om zelf je site te bouwen? Meld je dan meteen aan, je kunt het op elk moment weer stopzetten!

Of meld je eenvoudig aan met je Social Media account.

Als je op aanmelden klikt ga je akkoord met onze algemene voorwaarden