Juiste pagina’s in je header menu tonen door Bram Wiepjes - 19 augustus 2016

Het menu in je header wordt automatisch opgebouwd met de pagina’s in je Letstart site. Soms komt het voor dat je een pagina minder belangrijk vindt en dat je deze er dus niet in wil hebben. Houd er wel rekening mee dat deze pagina op een andere manier bereikbaar moet zijn, via bijvoorbeeld een tekst link, button link of afbeelding link. Anders zal je bezoeker nooit op deze pagina kunnen komen.

Pagina wel of niet in het menu tonen

Bij het aanmaken of aanpassen van een pagina staat onderin het aanvinkhokje “Tonen in menu”. Wanneer deze aangevinkt is zal de betreffende pagina in het menu worden getoond. Als je een pagina bijvoorbeeld niet in het menu wil tonen klik je bij deze pagina op aanpassen, vink je “Tonen in menu” uit en klik je daarna op opslaan.

Juiste pagina’s in je header menu tonen afbeelding 2

Volgorde van pagina’s

Wanneer je in het dashboard op de knop “Pagina’s” klikt dan krijg je een overzicht van alle pagina’s te zien. Op het moment dat je de volgorde van je pagina’s in het menu wilt aanpassen dan kun je dit doen ze hier in de juiste volgorde te slepen. Dit kun je doen door het linker drag en drop icoontje te verplaatsen.

Juiste pagina’s in je header menu tonen afbeelding 4

Onderliggende pagina’s

Een aangemaakte pagina kan ook een zogeheten subpagina zijn. Dit houd in dat de pagina onder een andere pagina zit. Dit wordt in het menu ook zo getoond. Een pagina kan op meerdere manieren een subpagina worden. Je kan bijvoorbeeld de pagina aanpassen en in het formulier bij het veld “Subpagina van” kiezen onder welke pagina deze moet komen, maar je kan dat ook doen door hem te klikken en slepen naar de gewenste positie.

Juiste pagina’s in je header menu tonen afbeelding 6
Juiste pagina’s in je header menu tonen afbeelding 7
Gerelateerde blogposts
die je misschien interessant vindt.
Over Bram Wiepjes
Bram Wiepjes

Kritisch en met een analytische blik ontwikkelt Bram aan de Letstart applicatie en beheert hij de servers. Gebruikmakend van de nieuwste technieken van Django en Angular.js optimaliseert hij de werking van Letstart en met behulp van testdriven development, continuous integration en continuous delivery garandeert hij altijd een stabiel snel platform voor onze klanten.

Meteen starten.

Wil je ook gebruik maken van de krachtigste oplossing om zelf je site te bouwen? Meld je dan meteen aan, je kunt het op elk moment weer stopzetten!

Of meld je eenvoudig aan met je Social Media account.

Als je op aanmelden klikt ga je akkoord met onze algemene voorwaarden