Domeinnaam koppelen met Letstart door Bram Wiepjes - 8 juni 2016

Waarschijnlijk heb je de domeinnaam voor je toekomstige website al vastgelegd voordat je hebt nagedacht over je website. Dit begrijpen wij best omdat je deze vast wilt leggen voordat iemand anders dit doet. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je tevreden bent over je huidige hostingbedrijf en je hier graag je domeinnaam wilt houden. Bij Letstart is dit uiteraard geen probleem en kan je jouw domeinnaam bij een ander bedrijf in beheer te houden.

Nadat je Letstart uitgebreid hebt geprobeerd en misschien wel jouw hele website hebt ingericht is het tijd te ugraden naar de PRO versie. Er zijn een aantal verschillen tussen PRO en de proefversie van Letstart.

  • Mogelijkheid tot het publiceren van je website
  • Het aanmaken van emailadressen
  • Het inzien van gegevens over je bezoekers

Bij het upgraden van de proefperiode naar de PRO versie moet een domeinnaam gekozen worden voor jouw website. Wanneer je nog geen domeinnaam hebt gekozen raden wij aan om hier vooraf goed over na te denken omdat deze later alleen tegen extra kosten aangepast kan worden. De extra kosten zijn alleen van toepassing wanneer je het domein via Letstart vastlegt. Op het moment dat je deze al in beheer hebt bij een ander hostingbedrijf kan je deze kosteloos aanpassen. Tijdens het upgraden wordt gevraagd om jouw gewenste domeinnaam in te voeren. Wanneer je al een domeinnaam hebt bij een ander hostingbedrijf kun je hier gewoon jouw domeinaam invoeren. Je zult zien dat er aan de linkerkant “bezet” of “eigen” staat. Klik vervolgens op kiezen en het systeem herkent direct dat de domeinnaam niet vastgelegd hoeft te worden. Als er aan de linkerkant “vrij” staat en je klikt op kiezen dan zal Letstart de domeinnaam automatisch voor je vastleggen en hoef je hier niet meer naar om te kijken. Het verschilt per top level domein wat de kosten hiervoor zijn. Je betaalt altijd jaarlijks voor jouw domeinnaam.

Na het kiezen van jouw domeinnaam die dus al bezet is krijg je een melding te zien hoe je de domeinnaam in kan stellen. De zogenoemde nameserver instellingen moeten aangepast worden in het dashboard van jouw hostingprovider. In onderstaand overzicht vind je een aantal links naar handleidingen om de nameserver instellingen aan te passen. Neem hier de onderstaande instellingen over.

Nameserver Waarde
Primaire nameserver ns1.letstart.nl
Secundaire nameserver ns2.letstart.nl
Tertiaire nameserver - leeg laten -

Na het aanpassen kan het maximaal 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn verwerkt, maar vaak werkt het al binnen een aantal minuten. Als je vervolgens jouw domeinnaam bezoekt dan zul je een melding van Letstart te zien krijgen. Er zijn verschillende meldingen die getoond kunnen worden, waaronder “Deze website is niet bekend bij Letstart” of “Binnenkort komt hier een letstart website". Ook kan je eigen Letstart site getoond worden. Wanneer je een van deze meldingen van Letstart ziet betekent het dat je nameserver instellingen goed staan ingesteld!

Gerelateerde blogposts
die je misschien interessant vindt.
Over Bram Wiepjes
Bram Wiepjes

Kritisch en met een analytische blik ontwikkelt Bram aan de Letstart applicatie en beheert hij de servers. Gebruikmakend van de nieuwste technieken van Django en Angular.js optimaliseert hij de werking van Letstart en met behulp van testdriven development, continuous integration en continuous delivery garandeert hij altijd een stabiel snel platform voor onze klanten.

Meteen starten.

Wil je ook gebruik maken van de krachtigste oplossing om zelf je site te bouwen? Meld je dan meteen aan, je kunt het op elk moment weer stopzetten!

Of meld je eenvoudig aan met je Social Media account.

Als je op aanmelden klikt ga je akkoord met onze algemene voorwaarden